Recept: appelflapjes en eimuffins

Hallo allemaal! Vandaag heb ik een recept voor jullie! Het is niet echt een moeilijk recept want het zijn de standaard regels waar aan je je moet houden.

Ik had op een zondagavond ineens zin om te gaan bakken. Het was namelijk niet zulk heel mooi weer en daardoor deden we eigenlijk de gehele dag al bijna niks. We hadden nog een paar appels liggen die bijna zo goed als rot waren en die zijn natuurlijk niet heel lekker meer om te eten.. Behalve als je er appelflappen van maakt!

IMG-20150705-WA0001

Ik begin altijd met het uit de vriezer halen van de vierkantjes bladerdeeg. Dan voorkom je dat je ze te snel los maakt en dat het afbreekt. Dat heb ik vroeger altijd gehad omdat ik dan veel te laat was met het er uit halen. Dat is erg vervelend!

IMG-20150705-WA0002

Deze appel was zo rot dat toen ik hem uit de fruitmand haalde hij gewoon vies spul afgaf. Gelijk de prullenbak in!

IMG-20150705-WA0003

Kijk deze zien er toch beter uit! Ik pakte er 3 maar gebruikte er eigenlijk 2,5.

IMG-20150705-WA0004

Ik gebruik altijd deze bladerdeeg, eigenlijk uit gewoonte.

IMG-20150705-WA0006IMG-20150705-WA0005

Appeltjes schillen en dan vervolgens in kleine stukjes snijden.

IMG-20150705-WA0007

Gewoon makkelijke aanwijzingen die je gewoon kan opvolgen.

IMG-20150705-WA0008

En zoals je ziet is het nu goed genoeg om er af te trekken!

IMG-20150705-WA0009 (1)

Appelstukjes verdelen op het bladerdeeg stukje.

IMG-20150705-WA0010

Je kan er eventueel rozijnen bij doen, ik doe het meestal wel!

IMG-20150705-WA0011

Ik doe er soms nog suiker in maar aangezien we geen normale suiker meer hebben kan je misschien eventueel stevia in doen? Het is wel een soort natuurlijke suiker. Dat versterkt de appelstukjes net iets meer!

IMG-20150705-WA0012

Maar poedersuiker er over heen is ook wel lekker!

IMG-20150705-WA0013

Ook een favoriet bij appelflappen: kaneel!

IMG-20150705-WA0014

Dicht vouwen. 2 van de 3 keer lukt dat mij niet super goed en dan moet ik het nog even aandrukken. En natuurlijk prop ik het helemaal vol. Anders vind ik het zonde!

IMG-20150705-WA0015

Eentje is er af. Ze verdienen niet de prijs voor de mooiste appelflappen maar het gaat om het idee!

IMG-20150705-WA0016

Ze zijn allebei klaar dus ze kunnen de oven in! Op welke temperatuur de oven moet ligt aan de soort oven dat je hebt!

IMG-20150705-WA0017

Ook maakte ik een soort bladerdeeg hapje van chocolade. Nou ja hagelslag maar wist je dat dat erg lekker is gesmolten.

IMG-20150705-WA0018

Ik maakte er dit grappige rolletje van.

IMG-20150705-WA0019

De appelflappen na een tijdje uit de oven! Ik volg echt gewoon letterlijk de gebruiksaanwijzing van Koopmans. En als het nog niet genoeg gebakken is of niet bruin genoeg is doe ik er nog een paar minuten bij en daarna check ik het weer!

IMG-20150705-WA0029

Hij was lekkerrrr!

Ook maakte ik een soort eimuffins. Ik zie dat heel vaak voorkomen bij bloggers en ik vroeg me af of dat ook bij een brownievorm kon dus ik dacht nou weet je wat ik probeer het zelf wel!

IMG-20150705-WA0020

Dus ik gebruik gewoon een brownievorm! Ze worden dan wel iets kleiner maar het is een probeersel.

IMG-20150705-WA0021

Zo zag het eruit na het roeren van de eieren en ik deed er een half cherrytomaatje in. Het is wel een gedoe om dat dan naar de oven te sleepen zonder dat je morst haha! Maar het is me gelukt hoor!

IMG-20150705-WA0023

Ik gebruikte hiervoor 3 eieren. En ik heb gewoon een voor een de eieren geroerd en ingeschonken!

IMG-20150705-WA0024

De cherrytomaatjes geven het net wat extra smaak!

IMG-20150705-WA0026

Voordat ze de oven in gingen! Ik had de oven op 190 graden staan en ik heb ze ongeveer 20 minuutjes in de oven gehad!

IMG-20150705-WA0027

IMG-20150705-WA0028

Wederom niet heel pretty maar gelukkig zijn ze wel iets meer gepoft! Eigenlijk is het best jammer dat ze zo klein zijn want ze waren best wel lekker!

IMG-20150705-WA0030

Kleine schattige eimuffin! Hij was echt erg lekker! En met name door de cherrytomaat!

IMG-20150705-WA0031

Van de zijkant!

Heb jij wel eens eimuffins gemaakt? Of appelflappen? Ben je iemand die graag bakt?

xo, Tamara

tamaraeleonora

Je kan me ook volgen op Bloglovin! Maar ook op andere social media:

TWITTER: tamaraeleonora_ ย (klik hier)

INSTAGRAM: tamaraeleonoraaa (klik hier)

Advertenties
Recept: appelflapjes en eimuffins

4 gedachtes over “Recept: appelflapjes en eimuffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s